Forum

wetenschap – filosofie – spiritualiteit

- Login
Category Topics Replies
01) Handleiding
U kunt reageren op een "topic". Klik daarvoor op een "Category" en vervolgens op een "topic". Wilt u een nieuwe "category" introduceren, geef dat dan aan in het menu onder "contact".
1 0
02) Inleiding
Dit forum is bedoeld om een aantal overwegingen over een samenhang tussen wetenschap, filosofie en spiritualiteit uit te diepen. Het pretendeert geen waarheid te verkondigen. Mogelijk, dat de diepere gronden van godsdienstige overwegingen verklaard kunnen worden vanuit filosofische en wetenschappelijke visie's. U kunt uw reactie (zonder inloggen) geven door op "papier met potlood" te klikken.
1 3
03) zwarte gaten
Er worden steeds meer kleine en grote zwarte gaten ontdekt in het universum. Deze zijn niet "waarneembaar", maar zuigen materie naar zich toe in een soort draaikolk. Er is een waarnemingshorizon. Als deze gepasseerd wordt is een weg terug niet meer mogelijk. Elke rondtollende massa bevat mogelijk een zwart gat. Ook melkwegen en het universum draait om een middelpunt, een zwart gat.
2 1
04) (Re)incarnatie
(Re)incarnatie De reïncarnatie gedachte is alom verspreid in de wereld. Met name het Boeddhisme beschrijft het sterven en wedergeboorte via het Bardo o.a. in het Tibetaanse dodenboek.
1 0
05) (Universeel) Bewustzijn
(Universeel) bewustzijn Het bewustzijn wordt in het algemeen gezien als een geheugen in de hersenen, waarin alle ervaringen, kennis, etc. is opgeslagen en waarvan we gebruik kunnen maken in de invulling van het leven. De vraag is echter, of dat ook zo is.
2 1
06) materie-antimaterie
Materie vs. antimaterie In de Astronomie stuit men op nog veel onopgeloste vraagstukken. Er zijn allerlei theorieën om een verklaring te geven zoals b.v. donkere energie en de cyclus van materie en antimaterie.
2 0


Simple PHP Forum Script - Webestools